Ultima Postare

Două penalizări pentru Dinamo – Două sancțiuni care dau bătăi de cap!

  sursa foto: GSP.ro Dinamo a fost penalizată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF, primind trei amenzi pentru incidentele  provocate de fanii săi la trei meciuri diferite. În plus, Maxime Sivis a fost suspendat pentru două etape,  urmând să revină pe teren abia în ultima partidă a anului, derby-ul împotriva Rapidului. Clubul  Dinamo a suferit sancțiuni semnificative în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, fiind  obligat să plătească amenzi însumând peste 10.000 de euro pentru comportamentul suporterilor, iar la acestea s-a adăugat și suspendarea fundașului dreapta Maxime Sivis, eliminat în meciul cu Gloria Buzău (1-0). Miercuri, 11 decembrie 2024, Comisia de Disciplină a FRF a luat următoarele decizii privind clubul Dinamo: Conform articolelor 82.2 și 3.a și c, raportat la articolul 83.2.b din Regulamentul Disciplinar, clubul SC Dinamo 1948 SA a fost sancționat cu o penalitate sportivă în valoare de 11.250 lei. Dinamo - Sepsi: ...

Post Top Ad






Dinamovistul Negoiţă, pus sub control judiciar pentru bancrută frauduloasă

[starttext]





Principalul acţionar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de bancrută frauduloasă, în cazul ieşirii din insolvenţă a clubului din Ştefan cel Mare.


La începutul acestei luni, Parchetul Bucureşti a făcut percheziţii la la trei societăți care ar fi încercat să ascundă când s-a făcut planul de reorganizare, mai exact procedura de insolvență, active în valoare de 18 milioane de lei!

Perioada incriminată este 2014-2016, adică exact cea în care roș-albii s-au aflat în insolvență și când au dus la capăt planul de reorganizare.

Anchetatorii susţin că administratorul special a fost sprijinit în activitatea infracţională de inculpaţii Ionuţ Negoiţă, Cătălin Andrei Dascăl şi de alte două persoane, T.S. şi C.E.

Cătălin Dascăl, fostul administrator judiciar al firmei care administrează Dinamo, a declarat în 9 februarie, pentru News.ro, că procurorii i-au cerut acte legate de procedura insolvenţei societăţii, pe care le-a pus la dispoziţia anchetatorilor.

Dascăl a precizat că de planul de reorganizare a SC Dinamo 1948 SA şi de consultanţa acesteia s-au ocupat o societate de avocatură şi o firmă de insolvenţă angajate de debitoare, cea care a solicitat instanţei intrarea în insolvenţă.

Cătălin Dascăl a spus că procurorii i-au solicitat acte legate de procedura insolvenţei anterior percheziţiilor care au avut loc, în 9 februarie, la o societate de avocatură şi la o firmă de insolvenţă.

El a precizat că, după ce Cabinetul Individual de Insolvenţă Dascăl Cătălin a fost desemnat de instanţă administrator judiciar, s-a ocupat doar de procedura de insolvenţă a societăţii Dinamo 1948 SA.

Dascăl a mai spus că planul de reorganizare a fost făcut de către debitoare, iar o societate de avocatură a asigurat consultanţa pe probleme juridice în perioada derulării procedurii.

Poliţiştii au făcut, în 9 februarie, potrivit unor surse judiciare, percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la societatea de avocatură Zamfirescu, Racoţi & Partneres, la firma de insolvenţă ZRP Insolvency şi la un reprezentat al acesteia, într-un dosar în care se fac cercetări pentru bancrută frauduloasă.

Aceleaşi surse au declarat pentru News.ro că faptele cercetate sunt legate de derularea procedurii de insolvenţă şi reorganizare judiciară a SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, procedură încheiată în septembrie 2015.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti.

Clubul condus de Ionuţ Negoiţă a acoperit în totalitate datoriile, la începutul lunii martie 2015, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.

Conform acestui plan, SC Dinamo 1948 SA a avut de achitat 3.486.133 de lei, adică 4,48 la sută din suma aferentă masei credale, care se ridica la momentul intrării în insolvenţă la 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro.

Statul român, care era creditor în acest proces cu 5,5 milioane de euro, a recuperat, conform planului de distribuiri, 5,93 la sută, adică, 325.000 de euro. În cazul în care societatea ar fi intrat în faliment, conform tabelului comparativ al sumelor estimate, creditorului bugetar, adică statul, i-ar fi fost atribuit un procent de 5,48 la sută din creanţă, inferior celui de care a beneficiat prin aplicarea procedurii de reorganizare, respectiv 5,94 la sută.

Principalul creditor înscris la masa credală, la categoria creditorilor chirografari, a fost acţionarul majoritar al societăţii, Ionuţ Negoiţă, cu aproximativ 9,6 milioane de euro. Afaceristul a preluat majoritatea acţiunilor SC FC Dinamo 1948 SA, 93 la sută, în luna martie a anului 2013, cu un an înainte de declanşarea insolvenţei, solicitată de debitor.

Totalul datoriilor FC Dinamo către Negoiţă şi companiile sale reprezentau la momentul întocmirii masei credale 55 la sută din totalul de 17,5 milioane de euro. Ionuţ Negoiţă s-a înscris la masa credală cu creanţe de aproape 6,5 milioane de euro prin societăţile Ideal Rezidential SRL, Confort City Rezidential SRL, Domus Stil Imobiliare SRL, Rin Hotel Management SRL, Rin Hospitality Company SRL şi Confort Business Solutions SRL. Restul de 3,1 milioane de euro au fost introduse în tabelul de creanţe în nume propriu.

În afara sumelor datorate lui Negoiţă, societatea mai avea datorii de aproximativ 7,9 milioane de euro, dintre care 5,5 milioane la bugetul de stat, restul reprezentând sume de achitat către alte societăţi şi salariaţi.

O persoană aflată sub control judiciar trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. De asemenea, organul judiciar poate impune interdicţia de a părăsi ţara sau o anumită localitate.

Acuzaţia de bancrută frauduloasă se aplică unei persoane care falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia, înfăţişează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiară sume nedatorate sau înstrăinează, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active. Dacă este găsit vinovat, acuzatul poate primi o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.

La începutul acestei luni, Parchetul Bucureşti a făcut percheziţii la la trei societăți care ar fi încercat să ascundă când s-a făcut planul de reorganizare, mai exact procedura de insolvență, active în valoare de 18 milioane de lei!

Perioada incriminată este 2014-2016, adică exact cea în care roș-albii s-au aflat în insolvență și când au dus la capăt planul de reorganizare.


sursa : www.digisport.ro


[endtext]

Comentarii