Ultima Postare

Două penalizări pentru Dinamo – Două sancțiuni care dau bătăi de cap!

  sursa foto: GSP.ro Dinamo a fost penalizată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF, primind trei amenzi pentru incidentele  provocate de fanii săi la trei meciuri diferite. În plus, Maxime Sivis a fost suspendat pentru două etape,  urmând să revină pe teren abia în ultima partidă a anului, derby-ul împotriva Rapidului. Clubul  Dinamo a suferit sancțiuni semnificative în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, fiind  obligat să plătească amenzi însumând peste 10.000 de euro pentru comportamentul suporterilor, iar la acestea s-a adăugat și suspendarea fundașului dreapta Maxime Sivis, eliminat în meciul cu Gloria Buzău (1-0). Miercuri, 11 decembrie 2024, Comisia de Disciplină a FRF a luat următoarele decizii privind clubul Dinamo: Conform articolelor 82.2 și 3.a și c, raportat la articolul 83.2.b din Regulamentul Disciplinar, clubul SC Dinamo 1948 SA a fost sancționat cu o penalitate sportivă în valoare de 11.250 lei. Dinamo - Sepsi: ...

Post Top Ad






Dario Bonetti: "O urmăresc permanent pe Dinamo"

[starttext]




FOTO: Alex Nicodim




Deși pare greu de crezut, Dario Bonetti (56 de ani) este cel mai titrat antrenor care a trecut pe la Dinamo în ultimii 10 ani.





Italianul a cucerit ultimele două trofee importante din vitrina "câinilor", Cupa și Supercupa în 2012, fiind totodată catalizatorul ultimei calificări a dinamoviștilor în grupele unei competiții europene, acesta aflându-se pe bancă la "Minunea de la Liberec" din 2009.

Peninsularul a rememorat în exclusivitate pentru GSP.RO cele două perioade petrecute în "Ștefan cel Mare", amintind și motivul plecării abrupte din toamna lui 2012. Tehniicianul nu i-a uitat nici pe Steliano Filip și Constantin Nica, doi dintre copiii săi de suflet de la Dinamo.



Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI



- Bună ziua, Mister, ce mai faceți? Știu că nu mai aveți echipă după plecarea de la Târgu Mureș.

- Sunt foarte bine, mulțumesc. Nu am echipă, dar am diverse contacte cu agenți din întreaga lume.

- Au trecut aproape 5 ani de la ultima experiență la Dinamo. Ați mai urmărit evoluția echipei în această perioadă?

-Sigur că da. Urmăresc rezultatele lui Dinamo în fiecare săptămână.

-Sunteți ultimul antrenor care a adus echipei un trofeu important și, totodată, ultimul care a calificat echipa în grupele unei competiții europene. De ce Dinamo nu mai reușește să obțină lucruri importante, așa cum s-a întâmplat în cele două mandate ale dumneavoastră la echipă?

- Tot ce s-a întâmplat în ultimele patru-cinci sezoane a depins de Negoiță. O posibilă cauză a lipsei rezultatelor este faptul că Dinamo nu a avut până acum un proiect important, solid.

FILIP, COMPARAT CU RYAN GIGGS. NICA, VICTIMA SISTEMULUI ITALIAN

-Steliano Filip, un jucător pe  care l-ați promovat, e în continuare în echipă după cinci ani. Cum ați decis să-l păstrați în lot în 2012 și care credeți că e postul care i se potrivește cel mai bine? Dumneavoastră l-ați folosit la mijlocul terenului, iar multe voci susțin ideea că el nu este, de fapt, fundaș.

-Filip a fost și este un jucător foarte foarte talentat. Cu mine, a jucat extremă stânga sau dreapta. Prin caracteristicile sale, el poate juca precum Ryan Giggs. Are un sprint bun, driblează bine și, în plus, încrucișează foarte bine. Problema cu Fiip este că, după ce am plecat eu, nu a mai avut posibilitatea să-și îmbunătățească calitățile tehice, asta e adevărata problemă.

- Tot dumneavoastră ați fost cel care l-a titularizat prima oară pe Constantin Nica, care s-a întors vara asta la Dinamo. De ce credeți că nu a reușit în Serie A?

- Nica e un alt jucător bun crescut în curtea lui Dinamo. Când a ajuns în Italia, el a fost foarte tânăr și a avut ghinionul să dea peste câteva accidentări. Plus că a fost victima sistemului fotbalistic italian.

- În timpul celor două mandate de la Dinamo ați simțit vreodată presiune din partea finanțatorilor de la acea vreme, Badea, Borcea sau Turcu? V-au fost impuși anumiți jucători în primul "11"?

-Nu pot spune că am avut multă presiune. Am multe amintiri frumoase acolo și foarte multă stimă pe care i-o port domnului Badea.

- Vasile Turcu a fost unul dintre cei mai mari contestatari ai dumneavoastră, chiar a fost un mare scandal în 2009 între voi doi. Dânsul s-a sinucis anul acesta, ați mai apucat să reglați conturile după acele discuții?

- Îmi pare foarte rău pentru domnul Turcu. Odihnească-se în pace. Mai multe nu vreau să spun.

ÎNDEPĂRTAT DE NEGOIȚĂ

- Care este cea mai frumoasă amintire pe care o aveți de la Dinamo? Dar cea mai urâtă?

- Fanii dinamoviști sunt de departe cea mai frumoasă amintire. Dinamo are una dintre galeriile de top din Europa. Cea mai urâtă? Faptul că nu am primit din partea clubului timp să construiesc și să organizez o echipă competitivă la nivel european.

- De ce ați fost demis în 2012 după ce ați reușit să câștigați două trofee? V-ați mai întoarce acum la echipă, având în vedere că Dinamo a reprezentat un capitol important din cariera dumneavostră?

- Am fost demis în 2012 la scurt timp după începerea domniei lui Negoiță.  Să mă întorc? Nu știu, niciodată să nu spui niciodată.

- De ce ați plecat atât de repede sezonul trecut de la Târgu Mureș? Ați avut probleme cu conducerea, așa cum s-a întâmpat cu următorii antrenori care au lucrat acolo?

- Am plecat pentru că, cu doar două zile înainte de startul sezonului, cinci jucători spanioli au părăsit echipa. Am așteptat trei săptămâni, apoi am înțeles faptul că nu se dorește aducerea de jucători care să crească calitatea echipei, așa că am plecat.

- Ce părere aveți despre Devis Mangia, antrenorul lui CSU Craiova? Va avea succes în România?

-Sunt sigur de asta, antrenorii italieni fac lucruri bune peste tot pe unde se duc.

2 trofee
a cucerit Dinamo cu Bonetti pe bancă: Cupa României și Supercupa, ambele în 2012

2 mandate
a avut Bonetti la Dinamo: primul, între iunie și octombrie 2009, iar al doilea între aprilie și noiembrie 2012

sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii