[starttext]
"În 2013, omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit acționar majoritar și a început o serie de reorganizări la Dinamo. În 2014, clubul avea datorii mari și Negoiță a cerut insolvența clubului, ceea ce a făcut ca echipa să nu poată participa în competițiile europene în sezoanele 2014–2015 și 2015–2016."
Este patron, acționar majoritar, vorbim despre fonduri private! Nu este manager peste fonduri publice, nu este obligatorie transparența! Dar cum facem diferența dacă sunt sau nu, patroni "fătați" de statul român, adică au preluat acțiuni de la societăți de stat?!
Dacă clubul funcționează, ce mai contează?! Doar performanța!
Dacă enumerăm antrenorii aduși de Negoiță, în ordine cronologică, observăm că la gruparea patronată de Ionuţ Negoiţă, mandatele antrenorilor se numără în săptămâni şi uneori, în zile:
1. Flavius Stoican: septembrie 2013 - noiembrie 2014; a început o muncă de reconstrucție, iar după o serie de 3 înfrângeri consecutive, a demisionat; după disputarea a 14 etape, Dinamo ocupa locul şase cu 22 de puncte, la 12 puncte de liderul Steaua; în ultimele trei partide disputate, gruparea "alb-roşie" a fost eliminată în optimile de finală ale Cupei României de către divizionara secundă CS Mioveni şi a pierdut partidele de campionat cu Steaua, scor 0-3, şi FC Viitorul, scor 2-3;
2. Ionel Dănciulescu: decembrie 2014, antrenorul la îndemână; Ionel Dănciulescu, mai mult de nevoie, fiind director sportiv a ocupat şi poziţia de antrenor principal, la 4 partide din toate competiţiile, cu un bilanţ poziţiv, dar a fost nevoit să "îndure" umilinţa unui 1-6 cu Astra Giurgiu; a strâns două victorii, 1 egal şi o înfrângere;
Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI
3. Mihai Teja: ianuarie 2015 - martie 2015, perioadă în care nu a stopat criza; echipa a început returul cu el pe bancă, dar după doar cinci meciuri slabe acesta a fost îndepărtat de la conducerea tehnică; Mihai Teja, care a fost secundul lui Mircea Rednic în 2007, când Dinamo a câştigat ultimul titlu de campioană, a strâns două victorii şi trei înfrângeri, cu un golaveraj de 7-7;
4. Readus Flavius Stoican, martie – mai 2015; în cel de-al doilea mandat pe bancă, are două înfrângeri în cele trei partide oficiale, adică rezultate mai proaste decât cele avute de Mihai Teja;
Este singurul care a pregătit-o pe Dinamo în două perioade. Stoican a strâns 72 de meciuri în toate competiţiile: 28 de victorii, 13 egaluri şi 17 înfrângeri, cu un golaveraj pozitiv, 94-68. Stoican a pierdut derby-urile cu FCSB (1-3 şi 0-3).
5. La al treilea mandat pe banca alb-roșilor, Mircea Rednic: 6 mai 2015 - iunie 2016; este ultimul tehnician care a adus titlul în Ştefan cel Mare; "Puriul" a strâns 50 de meciuri oficiale, dintre care: 22 de victorii, 19 egaluri şi 9 înfrângeri, cu un golaveraj de 75-60.
Antrenorul de 54 de ani a fost primul care a reuşit să-i ia 4 puncte marii rivale FCSB, aducând prima victorie a "câinilor" în faţa "roş-albaştrilor" după 4 ani. Tot cu Rednic pe bancă, Dinamo a ajuns în finala Cupei României, pierdută la penalty-uri în faţa celor de la CFR Cluj; a insuflat jucătorilor determinarea de a juca până în ultima secundă a meciului, de a-și da sufletul pe teren; a promovat jucători anonimi și i-a crescut pe teren, i-a învățat să joace; Rednic, antrenorul rezultatelor, este acum pe locul doi în Belgia, cu o echipă de “duzină”!
6. Ioan Andone, zis "Fălcosul", 56 ani: iunie 2016 - februarie 2017; Andone a antrenat-o pe Dinamo între 2003 și 2005 și în sezonul 2010-2011, cucerind un campionat, trei Cupe și o Supercupă; locul 6 după 23 etape.
Cu un obiectiv îndrăzneţ, locurile 1-2, Andone a strâns 28 de meciuri în toate competiţiile, dintre care 14 victorii, 5 egaluri şi 9 înfrângeri, cu un golaveraj de 51-38.
Andone e singurul antrenor care a reuşit să o bată pe FCSB de două ori într-un sezon, o dată în campionat şi o dată în Cupa Ligii (3-1 şi 4-1). Într-o altă întâlnire directă, cele două au remizat, scor 1-1.
7. Cosmin Contra: februarie 2017 - septembrie 2017; Contra a debutat cu victorie pe banca tehnică, învingând FC Botoşani, cu 1-0 pe teren propriu. În cele 28 de partide cu Contra, Dinamo a înregistrat 15 victorii, 7 egaluri și 6 înfrângeri, cu un golaveraj de 41 - 24.
Performanța echipei sub a lui “domnie”: după 10 ani, Dinamo a jucat cu titlul pe masă și după 5 ani, a câștigat un trofeu, Cupa Ligii Adeplast.
Cosmin Contra a început extraordinar de bine, a readus pentru 5 luni, spiritul lui Dinamo! Dar am ajuns, din nou acolo unde ne-a lăsat Andone: pe locul 7, în lupta pentru play-off!
Acel "șef de haită" energic îndrăgit de suporteri, în sezonul trecut, în actualul sezon, a hăituit vestiarul și nu a putut menține echipa în lupta pentru podium! A abandonat Dinamo, pentru o "națională"!
Ce miză există acum la națională?! Niciuna! Până în vară va fi demis de generația de aur!
Cum a lăsat Contra, Dinamo?! A format un lot cu care niciun antrenor nu se va descurca.
Îl respect pe antrenorul Contra, dar iubesc Dinamo: e mult mai "aproape de cămașa mea", să zic așa!
După ce a format echipa, Rednic gonit; după ce a bătut rivala, Andone, lucrat să plece; calificat în play-off, dar fără vlagă în lupta pentru titlu, nici în competiții europene, Contra rugat să rămână (pare să fi pus botu), cuiva i-a mers bine, nouă, nu!
Rampă de lansare, puteam fi, dar să fi știut și noi, nu să se lase cu trădare, să nu ne amăgească că “lupta ca șef al haitei până la moarte și dincolo de ea”!
Cu bune și cu rele, cei 7 magnifici, au scris istorie!
Prezentul începe în septembrie 2017, cu Vasile Miriuță!
De azi, vorbim despre "d'ale lui Vasile"! Noul șef al haitei are primul examen: eternul derby! Fcsb sau steaua, nu contează, Vasile debutează, cu o victorie!
DOAR DINAMO BUCUREȘTI!
Articol scris de: Ranete Aurora
sursa photo: www.facebook.com/FCDinamoOfficial
[endtext]
Comentarii
Trimiteți un comentariu