Ultima Postare

Probleme mari la Dinamo: Doi titulari de bază s-au accidentat! Află totul aici!

  sursa foto: Hepta Un mare ghinion pentru Dinamo București. Doi jucători din echipa antrenată de Zeljko Kopic s-au  accidentat în timp ce se aflau la echipa națională a statului Togo. Este vorba despre Kennedy Boateng  și Josue Homawoo, care au fost titulari în meciul dintre Togo și Liberia, încheiat la egalitate, 1-1. Din  cauza accidentărilor suferite, cei doi nu vor putea juca în meciul de astăzi împotriva Guineei  Ecuatoriale. Partida dintre Togo și Liberia, desfășurată vineri seara, a contat pentru preliminariile Cupei Africii pe Națiuni 2025. „Vom vedea ce spune doctorul echipei despre starea lui Josue și vom lua o decizie împreună cu întregul staff al naționalei”, a declarat Serge Akakpo, fostul fotbalist de la FC Vaslui, în prezent managerul reprezentativei din Togo, pentru sport.ro . Cei doi jucători de la Dinamo au început meciul cu Liberia ca titulari. Kennedy Boateng a jucat pe toată durata partidei, în timp ce Josue Homawoo a fost înlocuit în minutul 65,

Post Top Ad






Ultimul tren... avancronica meciului FC Botosani - Dinamo Bucuresti

[starttext]



Imagini pentru miriuta gsp.ro


Diseară, de la ora 20:45, va avea loc meciul FC Botoşani – Dinamo Bucureşti. Meciul se va disputa pe Stadionul “Municipal” din Botoşani.
În tur, meciul dintre cele două formaţii s-a încheiat cu victoria celor din Botoşani şi chiar dacă în componenţa echipei nu se mai află marcatorul golului de atunci, Golofca, acest lucru nu se observă în jocul echipei. FC Botoşani ocupă locul 5 pentru moment şi vine dupa un egal important obţinut cu CFR Cluj.


Cu o mentalitate de echipă mică, de a trage la fel de tare pentru fiecare punct, dar în acelaşi timp cu aspiraţii mari, vedem acest lucru prin prezenţa în preliminariile UEFA Europa League în sezonul 2015-2016, putem  spune că este o echipă de temut pentru noi. De altfel, echipa din Botoşani a promovat în prima ligă în anul 2013 şi a avut un început fulminant pentru o echipă nou-promovată,  egalând recordul all-time stabilit de Locomotiva Bucureşti în 1965, 7 meciuri fără înfrângere.
Meciul are o miză uriaşă pentru ambele echipe,în joc fiind prezenţa în play-off.



Pariaza online fara risc cu cei 250 RON oferiti de aceasta agentie. Daca ai pierdut primul bilet,
primesti banii inapoi. Daca ai castigat, poti retrage fara rulaj necesar - CLICK AICI

Echipa Dinamo, în acest moment, simte o presiune enormă, singura opţiune viabilă pentru diseară fiind victoria. Această presiune o putem divide în 3 puncte esenţiale. Primul punct vine din clasament, ocupând un ruşinos loc 7, în afara play-offului, la 3 lungimi de ultimul tren spre Europa. Ratarea acestui prim obiectiv ar fi echivalentul unui dezastru.
Al doilea punct de presiune vine din obişnuinţa tuturor cu brandul Dinamo, reprezentat de o echipă mare, cu pretenţii, cu participări în Europa.
În timp ce echipele mici sunt obişnuite să tragă cu dinţii pentru fiecare punct în scopul menţinerii pe prima scenă a fotbalului de la noi, iar un egal sau o victorie cu o echipă mare este un adevărat motiv de sărbătoare, treburile stau total diferit pentru o echipă de prim rang, unde este încadrată şi trupa din Ştefan cel Mare.


Avem o cu totul altă mentalitate, asemănătoare unui joc de şah. Echipele de mâna a doua sunt simpli pioni, pe care îi poţi lua cu uşurinţă dacă eşti atent, miza fiind piesele mult mai importante de pe tablă şi anume granzii campionatului. Este foarte adevărat că nu trebuiesc neglijaţi pionii pentru că se pot preschimba în regine, dar dacă foloseşti tactica adecvată, vei reuşi să câştigi partida cu mult înainte ca acest lucru să se întample.

Pentru o echipa mare, o victorie cu FCSB spre exemplu, nu ar trebui să reprezinte o sărbătoare, ci doar o simplă bucurie în câştigarea unei bătălii. Sărbătoarea poate veni doar în momentul în care a fost câştigat războiul, în cazul nostru campionatul.


Al treilea punct de presiune o reprezintă greutatea ce se afla pe umerii antrenorului Vasile Miriuţă în aceste momente. A preluat o echipă căzută atât fizic cât şi psihic, o corabie în derivă ce trebuie adusă pe drumul cel bun, lucru pe care nu poţi să-l faci peste noapte, dar se vede clar că pune mult suflet în ceea ce face, având şi un atuu în plus faţă de predecesorul său prin faptul că este un dinamovist convins şi simte aceeaşi durere în suflet pe care o simte orice suporter de rând când lucrurile nu merg pe făgaşul lor normal.


Putem observa din ultimele 2 meciuri, amicalul cu Aris şi meciul de campionat cu Juventus Bucuresti o uşoară creştere de formă a jucătorilor şi o altă idee de joc pe lângă celebra tactică în campionatul nostru “mingie lungă pe atacant”. Adaugăm aici şi declaraţia lui Katsikas de la sfârşitul meciului cu Juventus “Exersam la antrenamente fazele fixe...” din care putem evidenţia cuvântul “exersăm”, lucru pe care nu l-am mai auzit de la jucători în ultimele luni.


Din păcate pentru noi, suporterii, toate aceste presiuni au un numitor comun şi anume investiţiile. Dacă am fi respectat filozofiile marilor cluburi din Europa, aşa cum se lăuda patronul echipei la preluare, ar fi existat salarii decente, jucători de prima mână şi contracte pe termen mediu-lung şi odată cu aceste lucruri ar fi venit şi rezultatele.


În lipsa acestor lucruri, Miriuta pregăteşte o inovaţie cu Steliano Filip în centru, menită să întărească defensiva prin cuplul de mijlocaşi centrali Anton – Filip şi în acelaşi timp să întărească ofensiva prin titularizarea lui Maxi Oliva pe flancul lui Salomao.


Speranţa ce ne rămâne tuturor stă în cuvântul pe care îl vor spune antrenamentele, tacticile şi discuţiile pe care le-a purtat Vasile Miriuţă cu jucătorii de când a preluat echipa. Răbdarea, cuvânt greu de digerat pentru orice suporter, poate ne va aduce cu timpul un joc ofensiv, cu adevărat spectaculos, aşa cum eram obişnuiţi în alte vremuri de mult apuse.


Articol scris de: Dorin Dumitrescu
sursa photo: www.gsp.ro
[endtext]


Comentarii