Ultima Postare

Dinamo lovește din nou! Cine este noul jucător cu un CV impresionant?

  sursa foto: Imago Images Dinamo a anunțat că a semnat cu un nou mijlocaș danez, care a jucat recent pentru Slask Wroclaw în  Polonia și care, la începutul carierei sale, a fost și la Inter. Promisiunea lui Andrei Nicolescu,  administratorul special al clubului Dinamo, se concretizează astfel. Acesta a declarat anterior că echipa  bucureșteană intenționează să mai aducă cel puțin un fundaș central și un mijlocaș pentru a completa lotul. "Velkommen, Patrick Olsen! Clubul Dinamo 1948 București anunță, prin intermediul canalelor de comunicare, semnarea mijlocașului Patrick Olsen. Dinamo se consolidează printr-un nou transfer. Mijlocașul danez Patrick Olsen a semnat un contract pe  doi ani cu echipa "câinilor", venind ca jucător liber după despărțirea din vară de Slask Wroclaw. În  ultima sa perioadă, Olsen a evoluat în prima ligă poloneză pentru Slask Wroclaw, iar astăzi a trecut cu succes vizita medicală și va fi integrat în lotul condus de Zeljko Kop

Post Top Ad






Dinamo a câştigat ”meciul sezonului” şi s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de handbal masculin.


[starttext]




Dinamo a câştigat ”meciul sezonului” şi s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de handbal masculin. Trei echipe din Capitală au rămas în lupta pentru titlu




Dinamo Bucureşti a învins HC Dobrogea Sud Constanţa cu 31-28 în meciul decisiv din sferturile de finală ale Ligii Naţionale, astfel că s-a alăturat echipelor Steaua, Potaissa Turda şi CSM Bucureşti în semifinalele competiţiei. Partida din Ştefan cel Mare s-a jucat într-o atmosferă de vis şi a fost una dintre cele mai bune ale sezonului, din punct de vedere calitativ.





steaua Bucureşti – CSM Bucureşti şi Potaissa Turda – Dinamo sunt cele două semifinale din acest sezon. Se joacă după sistemul cel mai bun din trei jocuri, iar primele confruntări vor avea loc la mijlocul săptămânii viitoare
Primele două partide dintre Dinamo şi Constanţa au fost câştigate clar de echipele care au jucat pe teren propriu. Pentru partida decisivă, ambele formaţii s-au mobilizat la maximum, începând de la staff tehnic, jucători şi până la suporteri. Atmosfera a fost superbă, iar încleştarea pe măsură în câmpul de joc.

Cu presiunea calificării în ambele tabere, sângele ”a sărit” devreme. Sabin Ignat a fost trimis la podea de Andrei Savenco în minutul 3, motiv pentru care a şi fost eliminat pentru 2 minute. Profitând de omul în plus, Constanţa a luat un uşor avans în primele 10 minute, dar partida a rămas echilibrată, graţie torpilelor expediate de fraţii Esteki şi Komogorov. După mai multe egalităţi consemnate pe tabela de marcaj, Constanţa a reuşit primul ”sprint” al jocului. Profitând de a doua eliminare la Savenco, ”delfinii” s-au desprins la 15-12 (min. 28). Datele problemei în acest joc trei erau deja altele faţă de prima întâlnire din Ştefan cel Mare, când gazdele s-au desprins încă după 25 de minute. Revirimentul a venit în primul rând de la Dalibor Cutura, cel care a reuşit să organizeze jocul, să lege linia de 9 metri, dar mai ales să finalizeze.

Dinamo a intrat la cabine oarecum suprinsă, cu 14-16, după o primă repriză în care a avut forţă de la distanţă, dar poarta şi extremele nu prea au ajutat-o. Pe parcurs, Heidaridad şi Gavriloaia şi-au revenit. În partea secundă, tot Constanţa a fost echipa care a condus ostilităţile, dar fără a reuşi să se desprindă la mai mult de 2 goluri. Crnoglavac a fost letal când a apucat să se înalţe la linia de 9 metri, iar băieţii lui Sandu Iacob au început să creadă tot mai mult într-o calificare în Sala ”Dinamo”.

Primele momente care aveau să încline într-un final balanţa în favoarea echipei Dinamo au venit la mijlocul reprizei secunde, după ce Saeid Heidaridad a revenit în poarta gazdelor, dar mai ales după ce Nikolic a lovit un adversar şi a fost descalificat. În minutul 43, pivotul Constanţei a înscris pentru 21-20, imediat a semnalat arbitrului că a fost lovit pe aruncare, iar o fracţiune de secundă mai târziu şi-a luat ”revanşa” în faţa lui Nikolic. Acea eliminare avea să-i coste pe oaspeţi, întrucât Dinamo a reuşit să revină la conducere după 25 de minute în care a alergat după adversar, scor 22-21.

Sala a erupt, iar jucătorii echipei Dinamo au început să câştige în încredere. Alireza Mousavi a rămas cu tricoul rupt, dar a fost gata să intre în teren în orice condiţii. În minutul 50, pe fondul unui joc tot mai bun al gazdelor în apărare, a venit şi al doilea moment decisiv: Heidaridad a apărat o minge grea! Iranianul s-a arcuit numai el ştie cum la o minge trimisă bine de Vujadinovic din situaţie de unu la unu şi şi-a pus echipa în situaţia de a se deprinde la 2 goluri. Dinamo a început să vorbească tot mai apăsat pe limba iranienilor, iar Allahkaram Esteki a adus prima desprindere pe tabela de marcaj, 26-24. A venit şi a doua intervenţie consecutivă a portarului iranian, urmată apoi de un contraatac finalizat de Bera, astfel că Dinamo a luat o opţiune importantă pentru calificarea în semifinale.

Constanţa nu s-a predat, a mai avut o zvâcnire după ce a venit şi răspunsul portarului Mitrevski, care a apărat un 7 metri la Descat, astfel că în ultimele 5 minute ale jocului s-a intrat cu 27-26. Dinamo a rămas însă pe poziţii şi purtată pe val de suporteri a reuşit să se desprindă din nou la trei goluri, 29-26. Sandu Iacob a riscat totul pe final, cu om în plus pe atac, dar Constanţa nu a mai putut reveni şi de această dată.

După un meci în care s-a transpirat bine de tot, Dinamo s-a impus cu 31-28 şi s-a calificat în semifinale. Constanţa a ieşit cu capul sus, reuşind să contribuie din plin la meciul sezonului. Până la urmă calificarea nu a pierdut-o acum, ci a plătit tribut pentru modul cum a gestionat sezonul regulat, chiar din prima etapă, când a pierdut acasă la scor cu CSU Suceava.

Remarcaţii partidei: Allahkaram Esteki, Alireza Mousavi, Saeid Heidaridad, Sajed Esteki / Dalibor Cutura, Nikola Crnoglavac, Pedrag Vujadinovic

Dinamo Bucureşti – HC Dobrogea Sud Constanţa 31-28 (14-16)

Allahkaram Esteki 7, S. Esteki 7, Komogorov 5, Gavriloaia 4, Gayduchenko 3, Descat 2, Mousavi 2, Bera 1 / Cutura 8, Crnoglavac 5, Vujovic 5, Vujadinovic 4, Toma 2, Nikolic 2, Soare 1, Ignat 1

sursa: www.prosport.ro
[endtext]

Comentarii