Ultima Postare

Probleme mari la Dinamo: Doi titulari de bază s-au accidentat! Află totul aici!

  sursa foto: Hepta Un mare ghinion pentru Dinamo București. Doi jucători din echipa antrenată de Zeljko Kopic s-au  accidentat în timp ce se aflau la echipa națională a statului Togo. Este vorba despre Kennedy Boateng  și Josue Homawoo, care au fost titulari în meciul dintre Togo și Liberia, încheiat la egalitate, 1-1. Din  cauza accidentărilor suferite, cei doi nu vor putea juca în meciul de astăzi împotriva Guineei  Ecuatoriale. Partida dintre Togo și Liberia, desfășurată vineri seara, a contat pentru preliminariile Cupei Africii pe Națiuni 2025. „Vom vedea ce spune doctorul echipei despre starea lui Josue și vom lua o decizie împreună cu întregul staff al naționalei”, a declarat Serge Akakpo, fostul fotbalist de la FC Vaslui, în prezent managerul reprezentativei din Togo, pentru sport.ro . Cei doi jucători de la Dinamo au început meciul cu Liberia ca titulari. Kennedy Boateng a jucat pe toată durata partidei, în timp ce Josue Homawoo a fost înlocuit în minutul 65,

Post Top Ad






Dinamo, la un pas de o performanţă imensă pentru handbalul masculin! Trupa din Ştefan cel Mare a obţinut un rezultat bun la Lisabona












Dinamo Bucureşti a cedat cu 32-31 în faţa echipei Sporting Lisabona, în deplasare, în play-off-ul Ligii Campionilor la handbal masculin. Rezultatul este însă promiţător înaintea manşei a doua, care va avea loc în România. Reprezentanta României a pierdut în ultimele două secunde, după o revenire de senzaţie în finalul jocului.

Advertisement
Partida retur dintre Dinamo Bucureşti şi Sporting Lisabona se va desfăşura joi, de la ora 20:00, în Sala din Ştefan cel Mare.
Câştigătoarea acestei duble va înfrunta, cel mai probabil, Telekom Veszprem în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Dinamo Bucureşti a avut un sezon foarte bun până acum în Liga Campionilor şi tinde să devină excepţional, pentru condiţia în care se află azi handbalul masculin raportat la ce se joacă afară. După ce a câştigat o grupă cu Wisla Plock şi Ademar Leon, alb-roşii au făcut un meci mare la Lisabona cu Sporting şi au ajuns la 60 de minute de calificarea între cele mai bune 14 echipe ale Europei (12 echipe calificate în faza optimilor plus alte două calificate direct în sferturile de finală).


Până şi portughezii au luat-o înaintea handbalului românesc, cândva cel mai bun din lume atât la nivel de echipe naţionale, cât şi la nivel de cluburi. Cu naţionala ne-au bătut cu 21-13 în urmă cu câteva luni, iar FC Porto a învins Potaissa Turda şi HC Dobrogea Sud Constanţţa în Cupa EHF. Având acest context, „dubla” cu Sporting a fost privită, cel puţin din exterior, cu o oarecare prudenţă.

Băieţii lui Constantin Ştefan au intrat însă în teren cu mult aplomb, gata să-şi joace fiecare şansa carierei în Liga Campionilor. Niciun dinamovist nu a jucat până acum în fazele finale ale competiţiei. Portughezii, în schimb, au avut câţiva unul fiind chiar Vali Ghionea, dar la acest meci nu a contat experienţa atât de mult. Saeid Heidaridad a debutat cu o paradă unu la unu, iar Dinamo a preluat iniţiativa. După 10 minute a venit şi prima rupere de ritm a campioanei României. Amine Bannour a catapultat mingea în plasă de la 11-12 metri, iar apoi Negru pe contraatac şi Alouini au marcat pentru 8-5 în favoarea echipei Dinamo.

Pe mâna lui Nikcevic, Sporting a încercat să revină în joc, însă echipa portugheză s-a văzut pusă într-o situaţie delicată câteva minute mai târziu: arbitrii i-a eliminat trei jucători! Două eliminări au fost obţinute de Bannour la aceeaşi fază de atac. Ajunsă la maturitate şi în Liga Campionilor, Dinamo a profitat de moment şi a luat pentru a doua oară un avans de trei goluri, 12-9 (min. 22).

După ce a scăpat de această situaţie, Sporting a ridicat ceva mai sus ritmul de joc, reprezentanta României s-a precipitat şi a comis câteva erori în atac, astfel că echipa gazdă a marcat cinci goluri la rând şi a întors rezultatul, 14-12. Finalul de repriză a fost salvat până la urmă tot de portarul Heidaridad. Cu două intervenţii, iranianul şi-a ajutat echipa să intre la egalitate la cabine, 14-14.

După pauză, cele două echipe au mers cap la cap, cel puţin până când jucătorul cubanez Veitia Valdez a început să-şi facă numărul. Toată lumea se aştepta ca Ruesga să fie jucătorul care eclipsează, dar cubanezul a cules vreme de câteva minute toate laudele. Apărarea echipei Dinamo nu a reuşit să-l mai blocheze, iar Sporting a luat un avans considerabil, 31-26 (min. 53).

Finalul de joc a fost cu sufletul la gură şi atipic pentru o echipă masculină din România. Obişnuiţi în ultimii ani ca echipele naţionale, cluburile să cedeze pe final, Dinamo a vrut să demonstreze că istoria se poate scrie şi altfel. Andras Szasz a dat tonul revenirii, apărarea a strâns rândurile, iar golurile au început să vină în valuri în poarta adversarilor.

Cu un minut înainte de final, Komogorov a restabilit egalitatea, 31-31. Deja, alb-roşii îşi asiguraseră deja un scor foarte bun pentru calificare înaintea meciului retur. Sporting a dus ultimul atac până la final şi a reuşit să câştige în cele din urmă, după un gol marcat de Araujo cu 2 secunde înainte de final. Dinamo a cedat cu 32-31, dar o victorie la un gol diferenţă în meciul retur, cu maximum 30 de goluri primite, o califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Cu siguranţă, joi, în Ştefan cel Mare va fi iureş mare!

Sporting Lisabona - Dinamo Bucureşti 32-31 (14-14)

Cudic, Gaspar, Skok – portari; Veitia Valdez 6, Araujo 5, Bjelanovic, Ruesga Pasarin 3, Carol Marzo, Solha, Rocha, Carneiro 1, Chiuffa 3, Reis, Ghionea 2, Nikcevic 11, Frade 1. Antrenor: Monteiro Fernandes Canela

Missaoui, Heidaridad, Grigoraş – portari; Descat 6, Bannour 6, Alouini 2, Savenco, Szasz 3, Negru 3, Şandru 3, Gavriloaia 1, Komogorov 3, Zulfic 3, Kuduz, Mousavi 1, Acatrinei








sursa: www.prosport.ro

Comentarii