Ultima Postare

Două penalizări pentru Dinamo – Două sancțiuni care dau bătăi de cap!

  sursa foto: GSP.ro Dinamo a fost penalizată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF, primind trei amenzi pentru incidentele  provocate de fanii săi la trei meciuri diferite. În plus, Maxime Sivis a fost suspendat pentru două etape,  urmând să revină pe teren abia în ultima partidă a anului, derby-ul împotriva Rapidului. Clubul  Dinamo a suferit sancțiuni semnificative în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, fiind  obligat să plătească amenzi însumând peste 10.000 de euro pentru comportamentul suporterilor, iar la acestea s-a adăugat și suspendarea fundașului dreapta Maxime Sivis, eliminat în meciul cu Gloria Buzău (1-0). Miercuri, 11 decembrie 2024, Comisia de Disciplină a FRF a luat următoarele decizii privind clubul Dinamo: Conform articolelor 82.2 și 3.a și c, raportat la articolul 83.2.b din Regulamentul Disciplinar, clubul SC Dinamo 1948 SA a fost sancționat cu o penalitate sportivă în valoare de 11.250 lei. Dinamo - Sepsi: ...

Post Top Ad






Mattia Montini îl desființează pe patronul FCSB: ''E lipsă de respect ceea ce face Gigi Becali”












Mattia Montini, golgeterul lui Dinamo în sezonul 2018/2019, a acordat un interviu pentru FANATIK. Sportivul italian a vorbit în prima parte despre începutul său în carieră, despre perioada în care a evoluat ca junior la echipa celor de la AS Roma, dar și despre ghinionul pe care l-a avut când a făcut primii pași în fotbalul profesionist. Acum, Montini ne vorbește despre transferul la Dinamo București, despre fanii „câinilor roșii”, dar și despre rivalitatea contra celor de la FCSB.


„Nu mi s-a părut umilitor că am fost chemat în probe! Dinamo a mai luat jucători de pe calculator şi erau accidentaţi”
Cum ai ajuns la Dinamo?


– Este o poveste lungă. Am ajuns aici graţie unei persoane care stă în România de 25 de ani, Renzo Rossi. El nu este un impresar sau un intermediar, dar este foarte pasionat de fotbal. Înainte să ajungă la Voluntari, cei de la Dinamo l-au întrebat dacă le poate propune vreun jucător. Renzo, prin cunoştinţele lui din Italia, a ajuns la numele meu. Aşa am ajuns la Dinamo. Mi s-a făcut o ofertă, apoi mi s-a cerut să vin în probe, pentru a se analiza care este starea mea fizică. De când am venit, mi-am dat seama că este un context ideal pentru a mă putea exprima ca fotbalist.



Te-a deranjat că ai fost chemat în probe?

– Este prima dată când mi se întâmplă acest lucru în carieră. Nu m-am ascuns şi nu m-am simţit ruşinat de asta. Am vrut să revin în joc, era o oportunitate pentru mine să schimb puţin aerul. În Italia, fotbalul, mai ales în Serie B şi în Serie C, trece printr-o perioadă foarte confuză. M-am gândit că dacă îmi vine o ofertă din străinătate să o accept. Oportunitatea de a juca la Dinamo mi s-a părut perfectă pentru a-mi putea lua zborul în cariera mea prin tradiţia şi istoria clubului, dar şi prin nivelul campionatului. Nu am luat experienţa de a veni în probe ca pe o chestie jenantă sau ca pe ceva umilitor, ci ca pe o situaţie profesională. Nu poţi să iei jucători doar pe baza a ceea ce vezi pe un computer, pentru că te poţi trezi că ai luat un fotbalist accidentat. S-a întâmplat şi la noi, la Dinamo, în acest sezon. Am privit partea pozitivă şi am considerat că, în situaţia mea, clubul a procedat într-un mod profesionist.

„Am avut dubii legate de Dinamo. Nu ştiam dacă e un club solid”
Ce ştiai despre Dinamo înainte să ajungi în România?

– Cunoşteam că este o formaţie de tradiţie, cu o istorie importantă în spate. Am văzut că a evoluat de câteva ori în competiţiile europene împotriva unor echipe din Italia. Cu toate acestea, aveam şi eu dubiile mele. Ca fotbalist străin, te gândeşti la multe aspecte. Poziţia din clasament nu era una prea bună şi îţi pui întrebarea cât de solid este clubul. Am luat decizia să vin pentru că am avut încredere în cele două, trei persoane care mi-au dat mereu sfaturi bune. Mi-au zis să accept pentru că poate fi şansa carierei mele.

Până la Dinamo ai schimbat destul de des echipele…

– Este adevărat. Dacă mi s-a întâmplat asta, cu siguranţă că am fost de vină, că am făcut ceva greşit. Am avut nevoia să schimb aerul sau să găsesc altă motivaţie. Nu am avut un randament constant de-a lungul anilor, am îmbinat momentele foarte bune cu cele foarte slabe. Asta s-a întâmplat probabil şi din cauza imaturităţii mele de pe teren. Cu vârsta am căpătat mai multă experienţă. Apoi, au fost accidentările. Mi-a fost foarte greu să am continuitate. În anumite echipe m-am simţit excelent, cum a fost la Monopoli, acum doi ani, dar atunci am decis să plec pentru a putea creşte din punct de vedere profesional.


Mattia Montini s-a impus la Dinamo, după un început de carieră dificil
„Fanii sunt incredibili, dar vrem să vină la stadion meci de meci”
Care este relaţia ta cu Mircea Rednic?

– Întâi de toate, trebuie să îi mulţumesc că m-a vrut la Dinamo. Eu nu sunt un tip foarte deschis sau extrovertit cu persoanele pe care nu le cunosc. Sunt foarte respectuos, bună ziua, bună seara, dar cam atât. În rest, încerc să demonstrez prin implicarea la antrenamente, iar el mă bagă la final de săptămână să joc. Acesta este raportul nostru, unul corect între un jucător şi un antrenor.

Ce ştiai despre suporteri şi cum ţi se par?

– Fanii lui Dinamo sunt incredibili. În cariera mea am jucat la echipe care au o istorie în privinţa tiffoseriei. La Livorno, spre exemplu, suporterii sunt renumiţi în acest sens. Când am văzut, însă, ce au făcut fanii noştri la derby-ul cu FCSB… Uluitor! Nu mă aşteptam să văd 30 de mii de ultraşi, care să facă o atmosferă de acel gen. Mi-am dat seama că am făcut alegerea corectă. Am şi un mesaj pentru ei. Toată lumea vorbeşte despre cât de frumoasă e galeria lui Dinamo, dar noi, fotbaliştii, vrem să vedem asta meci de meci! Ar fi minunat să vină la meciuri şi în această perioadă grea, în play-out! Avem nevoie de fani alături de noi. Poate că se pot face câteva iniţiative şi să fie aduşi în tribune copii de la diverse şcoli alături de părinţii lor. Noi ne încărcăm cu energia suporterilor şi de aceea este important să fie acolo. Ştiu însă că e o diferenţă între a te lupta la titlu şi a te bate să scapi de retrogradare.


Mattia Montini a vorbit și despre relația cu Mircea Rednic
„Prefer să mă bage antrenorul în cameră şi să îmi zică unde am greşit, decât să văd că face asta patronul în presă”
Ai vorbit despre FCSB. Ce informaţii aveai despre rivalitatea cu cei de acolo?

– Ca să fiu sincer, ştiam despre Steaua. Am înţeles că au fost ceva probleme în trecut şi că au fost obligaţi să îşi schimbe numele, dar nu am priceput exact situaţia. Nu stau să urmăresc prea mult la televizor sau în presă, mă concentrez mai mult pe ce se întâmplă la Săftica şi la meciuri. Ştiam că rivalitatea cu Steaua este foarte mare, comparabilă cu cea dintre Roma şi Lazio. Mai ştiu şi că în Bucureşti a mai existat un club important, Rapid, dacă nu mă înşel. În acest moment, cei de la FCSB trec printr-o perioadă mai bună decât noi, cei de la Dinamo, mai ales ca rezultate. Doar că istoria nu se pierde şi va veni din nou clipa când Dinamo va fi peste Steaua!

Ce părere ai despre Gigi Becali?

– Am observat că în România, spre deosebire de Italia, se vorbeşte foarte mult cu presa, lumea este foarte deschisă. În Italia, oamenii din fotbal sunt mai închişi, nu lasă să se afle prea multe lucruri. Aici se poate spune despre un fotbalist că nu e bun de nimic, iar în ziua următoare că poate fi cumpărat cu 50 de milioane de euro. La fel se vorbeşte deschis şi despre transferurile de jucători. Eu cred că ar trebui mai multă discreţie. Dacă îl doreşti cu adevărat, faptele vorbesc. Plăteşti şi l-ai luat. Nu e vorba doar despre Gigi Becali.

Cum te-ai simţi dacă patronul te-ar critica în direct la TV aşa cum o face el?



– Nu cred că la Dinamo s-ar putea întâmpla asta. De fapt, în afara domnului Becali, nu am mai auzit preşedinţi de club care să critice în acest mod. Ca jucător, prefer ca antrenorul să mă ia în camera lui, după meci şi să îmi spună ai greşit asta, asta şi asta, decât să îl văd pe patron la televizor că spune nenorocitul ăsta a greşit totul, nu poate să joace fotbal. Cu siguranţă, este lipsă de respect la adresa jucătorilor!

„Suntem invidioşi că FCSB joacă pe un stadion frumos ca «Arena Naţională»”
Ai vorbit despre respect. O formă de respect pentru jucători ar fi, la Dinamo spre exemplu, un stadion nou?

– Stadionul Dinamo nu este un stadion urât, dar este vechi. Când este plin, este ca o fortăreaţă, adversarilor le este greu. Cu toate acestea, aş fi încântat dacă aş apuca să joc pentru Dinamo pe un stadion nou. Nu ştiu exact care este legea în România privind stadioanele de fotbal, dacă sunt proprietate privată sau aparţin statului. Am auzit că există un proiect, poate că se va reuşi construirea lui. Faptul că Steaua joacă pe un stadion ca „Arena Naţională” ne face pe noi, cei de la Dinamo, un pic invidioşi. Un stadion frumos aduce oamenii la fotbal. E o plăcere să vezi meciurile acolo.

Se poate lupta Dinamo la titlu în sezonul viitor?

– Cu siguranţă! Am demonstrat în acest început de an că Dinamo nu e moartă, ba, dimpotrivă, renaşte! Trebuie să continuăm să avem rezultate pozitive şi în sezonul viitor sper să avem satisfacţii mai mari. Probabil că vor mai fi făcute câteva transferuri pentru a ne întări şi atunci ne vom lupta cu toţi.

Ce jucători din Liga 1 îţi plac?

– M-a impresionat Mitriţă, cel care a plecat la New York. Este de calitate superioară. După mine, el poate să facă oricând diferenţa. Când a jucat cu noi şi Craiova a pierdut cu 0-3, nu a făcut o partidă grozavă, dar văzându-l în alte partide, golurile pe care le-a marcat, îţi dai seama imediat cât e de bun. Şi când a venit în Italia a făcut lucruri foarte bune. Avea 18 ani, la Pescara, şi îmi amintesc de un puştiulică, fără păr şi de numai 1,60 metri, care alerga precum vântul! Un altul care m-a impresionat este Tandia. Şi el este genul care poate face oricând diferenţa


Ce meserie și-ar fi ales Mattia Montini, dacă nu reușea în fotbal
„Dacă nu ajungeam fotbalist, probabil că m-aş fi ocupat cu tehnica dentară”
Îţi place să ieşi să te distrezi? În România sunt multe femei frumoase, iar fotbaliştii…

– (râde) Ştiu ce spui. În mod obiectiv, femeile din România sunt frumoase, dar problemele le ai dacă le cauţi. Toată lumea ştie că fotbaliştilor le plac ieşirile în oraş, în discotecă şi că fetelor le plac fotbaliştii. Dacă mergi într-un club, poţi să cazi în tentaţie sau poţi avea probleme în acest sens. Eu sunt îndrăgostit de iubita mea şi nu se pune problema să fiu distras. Am venit aici pentru a munci, nu pentru a mă distra. Dacă vreau să mă distrez, mă duc în Italia.

Ce ai fi făcut dacă nu ajungeai fotbalist?

– E greu de spus, pentru că mereu mi-am dorit să joc fotbal. Probabil, însă, că aş fi fost mai axat pe şcoală, mi-aş fi continuat studiile. Apoi, aş fi continuat o pasiune care există în familia noastră, mai precis a tatălui meu, legată de ortodonţie. El nu are o diplomă, nu poate să bage mâna în gura unui om, nu este medic stomatolog, se ocupă de tehnica dentară. Pe vremea lui, nu toţi îşi trimiteau copiii să studieze, iar tatăl meu a trebuit să îşi găsească rapid un loc de muncă. Dacă nu reuşeam să ajung fotbalist, aş fi luat o diplomă în acest domeniu.

„Despre oferta din Rusia am auzit doar în interviul pe care l-a acordat domnul Rednic. Nu am ştiut nimic despre ea până atunci. Sincer, în acest moment, nu mă interesează. Mă gândesc doar la play-out şi să ne salvăm de la retrogradare cât mai repede posibil”

„Când eram mic, tata mă punea să urmăresc casete video cu fotbalişti din perioada lui. Cel mai mult îmi plăcea Marco van Basten. Era atacantul perfect, complet: stângul, dreptul, lovitură de cap, puternic. Încercam să fac prin casă ce făcea el. Apoi, a fost fenomenul Ronaldo. Nu Cristiano, ci brazilianul. Era un spectacol. Nu am avut celebra lui freză din 1998 pentru că mama nu m-ar mai fi primit în casă. Acum, îmi place foarte mult Cavani”

„Messi este un fenomen, îi vine tot natural, pe când Cristiano este construit. Messi este un talent pur, comparabil cu Maradona. Ronaldo este la fel de bun pentru că a trebuit să muncească enorm pentru a ajunge la acest nivel. Şi fizic, şi mental”

„Nu sunt australian, deşi am văzut că pe mai multe site-uri de specialitate apare că aş avea şi această cetăţenie. Este o eroare. Pe internet se mai pot strecura astfel de inexactităţi. S-a scris şi că aş avea 1,75 metri, deşi sunt puţin mai înalt. Mi-au tăiat doi, trei centimetri, nu e o problemă. Mi-ar fi plăcut să fiu australian. În naţionala Italiei e mai greu să ajung, deşi niciodată să nu zici niciodată, dar în naţionala Australiei probabil că aş avea mai multe şanse”


800 de mii de euro ar fi oferit un club din Rusia pentru transferul lui Mattia Montini în această iarnă
27 de ani are atacantul italian care în trecut a fost internaţional U 20

Comentarii