Ultima Postare

Două penalizări pentru Dinamo – Două sancțiuni care dau bătăi de cap!

  sursa foto: GSP.ro Dinamo a fost penalizată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF, primind trei amenzi pentru incidentele  provocate de fanii săi la trei meciuri diferite. În plus, Maxime Sivis a fost suspendat pentru două etape,  urmând să revină pe teren abia în ultima partidă a anului, derby-ul împotriva Rapidului. Clubul  Dinamo a suferit sancțiuni semnificative în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, fiind  obligat să plătească amenzi însumând peste 10.000 de euro pentru comportamentul suporterilor, iar la acestea s-a adăugat și suspendarea fundașului dreapta Maxime Sivis, eliminat în meciul cu Gloria Buzău (1-0). Miercuri, 11 decembrie 2024, Comisia de Disciplină a FRF a luat următoarele decizii privind clubul Dinamo: Conform articolelor 82.2 și 3.a și c, raportat la articolul 83.2.b din Regulamentul Disciplinar, clubul SC Dinamo 1948 SA a fost sancționat cu o penalitate sportivă în valoare de 11.250 lei. Dinamo - Sepsi: ...

Post Top Ad






El este miliardarul care poate prelua Dinamo. Deţine un club din Anglia, iar averea lui sare de 1.2 miliarde euro










Mircea Rednic ar putea deveni acţionarul majoritar de la Dinamo. Se zvoneşte că de fapt în spatele intenţiei lui Mircea Rednic ar fi miliardarul belgian, Roland Duchâtelet (72 de ani).

Mircea Rednic a dezvăluit că a purtat discuţiile privind eventuala preluare cu fostul preşedinte al clubului, Alexandru David, şi că a vrut să afle şi ce datorii va prelua plătind suma cerută de Negoiţă.

Din informaţiile Telekom Sport, Negoiţă era dispus să-i cedeze lui Rednic 51% din acţiunile clubului, contra sumei de 3 milioane de euro: ”Vorbim zilele astea.  Eu nu am vorbit cu domnul Negoiţă niciodată. O dată am vorbit. Vorbim. Pe ce (n.r. vrea Negoţiă) 3 milioane? Vorbim!



Luni am fost dat afară, marţi au fost incidentele de la Rin, miercuri de la Bălănescu, de acasă, joi m-a sunat. Cine m-a sunat? (n.r. Negoiţă?) Nu. (n.r. Domnul Lucescu?) Nu. David. David a venit la mine acasă. Mi-a dat termen să răspund într-o săptămână, parcă luam Barcelona. Eu am cerut şi alte detalii legat de datorii. Au venit detaliile, dar au venit târziu şi nu sunt clare. Sunt datorii de 1.200.000 de euro. 200.000 de euro sunt datorii la Mircea Rednic. Zilele acestea vom vorbi. Mâine o să mă întâlnesc cu doi foşti acţionari şi vom lua o decizie” a explicat Rednic pentru Telekom Sport.

"Aceleaşi discuţii, n-au fost alţi bani, tot la 3 milioane. Dar cu tot cu datorii se depăşeşte suma de 5 milioane şi jumătate. Pentru că Negoiţă rămâne cu acţiunile, dar nu plăteşte nici măcar un euro din datorii, trebuie să le plătesc eu. Iar ca să investesc să mă bat la titlu şi la cupe europene, că eu nu vin să mă fac de râs, se ajunge la 10 milioane de euro" a revenit Rednic, astăzi.

Roland Duchâtelet, omul din umbră
Miliardarul belgian, Roland Duchâtelet (72 de ani) este un prieten apropiat al lui Mircea Rednic. El l-a avut pe român ca antrenor la fosta sa formaţie, Standard Liege. Chiar dacă între timp colaborarea dintre cei doi s-a oprit, Duchâtelet şi Rednic au rămas în relaţii foarte bune.

Presa belgiană scrie că fostul proprietar de la Standard Liege are o avere estimată la 1.2 miliarde de euro, iar în prezent deţine cluburile de fotbal, Ujpest (Ungaria) şi Charlton Athletic (Anglia). Omul de afaceri belgian ar evita să se implice direct în fotbalul românesc, dar ar putea să o facă prin intermediul lui Mircea Rednic.

Suma de 3 milioane de euro la care se adaugă datoriile clubului din Ştefan cel Mare pare să fie o sumă destul de mare chiar şi pentru reputatul tehnician român, cel pentru care fanii ”câinilor” au declanşat o adevărată revoluţie. Printre suporterii ”alb-roşilor” circulă informaţia că Rednic ar vrea să revină la Dinamo alături de un grup de investitori, format din Nicolae Badea, Vova Cohn şi Roland Duchâtelet.

Acesta din urmă ar putea deveni noul acţionar majoritar al clubului Dinamo. Belgianul vrea însă transparenţă şi claritate, astfel că Ionuţ Negoiţă ar fi obligat să ofere o situaţie cât mai concretă a clubului.

Cine este Roland Duchâtelet
Fost senator, belgianul în vârstă de 72 de ani s-a născut la Antwerp (Belgia). Face parte din mişcarea politcă denumită ”Vivant” şi a deţinut până nu demult mai multe cluburi de fotbal din Europa.

Printre ele, Carl Zeiss Jena (Germania), Standard Liege (Belgia) şi Alcorcon (Spania). Acesta din urmă a fost vândut chiar zilele trecute către un miliardar american, propietar al unor echipe din NHL şi NBA.


Roland Duchâtelet are însă, încă sub control, formaţiile Ujpest şi Charlton Athletic. În Anglia, nu o duce prea bine şi caută să scape şi de gruparea de pe The Valley. Atât de mult a crescut antipatia fanilor pentru managementul lui Roland Duchâtelet încât fanii grupării ”alb-roşii” au format un grup de protest denumit ”Coalition Against Roland Duchâtelet”.

”Clubul nostru nu mai înseamnă nimic. E doar o umbră a ceea ce a fost. Stadionul nu are nici măcar o treime din fani la fiecare meci. Staff-ul care conduce echipa pare de amatori, implicarea patronului este totală. Poate chiar prea mare.


Duchatelet a otrăvit totul” scrie Thomas Winfie, fan declarat al lui Charlton pe o reţea de socializare care susţine cauza ”CARD” - Coalition Against Roland Duchâtelet.

Sistemul la care apelează Roland Duchâtelet. A investit 60 de milioane în primii ani la Standard!
Nici la Ujpest, Duchatelet nu este implicat direct. Cel care conduce clubul din Ungaria este Roderick, fiul său. Roland chiar a mărturisit că nu vrea să aibă nicio legătură cu echipa maghiară şi că cel care decide totul este fiul său.

Teoretic, Roland Duchâtelet este implicat direct doar la Charlton Athletic. Practic, el a deţinut mai multe cluburi din Europa în acelaşi timp.

Elementele de bază sunt aceleaşi însă, iar miliardarul belgian se ţine de un sistem pe care l-a transformat în modus vivendi pentru cluburile respective:

El vrea să deţină controlul total asupra clubului, asupra facilităţilor care ţin de club. În acest fel, Duchatelet este protejat indiferent de deciziile pe care le ia
De regulă reduce staff-ul şi personalul care lucrează la cluburile sale, reducând inclusiv salariile.
Încearcă să aducă jucători care să accepte salarii cât mai mici, de multe ori, fotbalişti liberi de contract. Dacă cineva din lot protestează sau cere o mărire de salariu este trimis în tribune şi scos în afara lotului. De asemenea, la mai toate echipele sale, Roland Duchâtelet scapă de fotbaliştii care crează probleme în vestiar
În cazul în care lumea nu vine la stadion, Duchatelet se orientează rapid către vânzarea de jucători sau către banii din drepturile TV
Când l-a adus pe Darwin Andrade la Ujpest, UEFA a observat o serie de neclarităţi în privinţa taxelor aplicate contractului. Clubul maghiar a fost avertizat de forul suprem continental apoi a primit interzis la transferuri pentru un an. Dar, chiar şi-aşa, Roland Duchâtelet s-a descurcat: i-a cumpărat pe Donat Zsoter şi Soma Novothny pentru Saint Truiden, apoi i-a împrumutat în Ungaria. După ce interdicţia a expirat, cei doi au semnat cu Ujpest, exact aşa cum anticipa presa.
Nimeni nu trece peste cuvântul lui. Chiar dacă sunt mici, de cele mai multe ori, salariile nu întârzie. La Standard, Duchatelet era considerat un mic dictator, dar echipa sa a devenit o forţă în Belgia. Cu excepţia sezonului trecut, în ultimii 15 ani, Standard s-a mai luptat la titlu doar în era Duchatelet.
În primii trei ani ca patron al lui Standard, miliardarul belgian a investit 20 de milioane de euro în transferuri, după ce plătise 42 de milioane de euro pentru achiziţionarea clubului.
La Ujpest a plătit peste 1 milion de euro pentru transferul lui Mbaye Diagne de la Juventus, un jucător pe care Gigi Becali a refuzat să plătească o sumă mai mică



sursa: www.telekomsport.ro

Comentarii