Ultima Postare

Două penalizări pentru Dinamo – Două sancțiuni care dau bătăi de cap!

  sursa foto: GSP.ro Dinamo a fost penalizată astăzi de Comisia de Disciplină a FRF, primind trei amenzi pentru incidentele  provocate de fanii săi la trei meciuri diferite. În plus, Maxime Sivis a fost suspendat pentru două etape,  urmând să revină pe teren abia în ultima partidă a anului, derby-ul împotriva Rapidului. Clubul  Dinamo a suferit sancțiuni semnificative în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Disciplină, fiind  obligat să plătească amenzi însumând peste 10.000 de euro pentru comportamentul suporterilor, iar la acestea s-a adăugat și suspendarea fundașului dreapta Maxime Sivis, eliminat în meciul cu Gloria Buzău (1-0). Miercuri, 11 decembrie 2024, Comisia de Disciplină a FRF a luat următoarele decizii privind clubul Dinamo: Conform articolelor 82.2 și 3.a și c, raportat la articolul 83.2.b din Regulamentul Disciplinar, clubul SC Dinamo 1948 SA a fost sancționat cu o penalitate sportivă în valoare de 11.250 lei. Dinamo - Sepsi: ...

Post Top Ad






Unde se duc banii? Dinamo a cheltuit 5,8 milioane de euro în 2018 – al 5-lea buget din Liga 1 – dar salariile sunt mici, salariile se plătesc din împrumuturi şi nu se fac investiţii. Bonus: cât îi costa pe "roş-albi" friptura de vită de la Negoiţă












FC Dinamo 1948 a funcţionat, în 2018, cu 42 de angajaţi, a avut venituri de 27.536.614 lei şi cheltuieli totale de 27.256.419 lei. Datele sunt oficiale şi provin de la Ministerul Finanţelor FC Dinamo a raportat, în anul 2018, cheltuieli totale de 27.256.419 lei (5.800.000 de euro), situându-se, la acest capitol, pe locul 5 în Liga 1.

Dacă la costuri “roş-albii” sunt în play-off, în schimb performanţele sportive se situează sub cele ale unor formaţii care au avut bugete mai mici (Astra şi Sepsi): echipa condusă prin intermediar de Ionuţ Negoiţă a ratat anul trecut calificarea în play-off, clasându-se pe locul 7 în sezonul 2017-2018, iar sezonul de toamnă al campionatului 2018-2019 a fost încheiat pe locul 11.

În acelaşi timp, cifrele oficiale – pe care ProSport le-a obţinut de la Ministerul de Finanţe – se bat literalmente cap în cap cu situaţia reală din teren: la Dinamo e o continuă tânguială privind situaţia financiară grea. Fotbaliştii au contracte mici, bugetul de transferuri este an de an inexistent (se iau doar jucători liberi de contract), clubul trăieşte de pe azi pe mâine şi se împrumută pentru a plăti fotbaliştii faţă de care se înregistrează frecvent restanţe salariale.

Teoretic, bugetul de salarii din debutul sezonului 2018-2019 ar fi fost rezonabil – circa 140.000 de euro net pe lună. După doar câteva luni, însă, clubul s-a declarat incapabil să mai plătească aceste contracte, mai ales că echipa care încasa venituri de primele 4 locuri juca de locurile 11-12. Aşa că în octombrie a fost adus Rednic. “Mi-au spus că nu se mai pot plăti salariile respective şi trebuie să ne încadrăm în bugetul de 100.000 de euro pe lună”, a povestit fostul antrenor marţi, în emisiunea ProSport Live.

În aceste condiţii, se poate pune întrebarea pe ce s-au dus cei 5,8 milioane de euro, dacă Dinamo funcţionează low-cost de ani întregi.


ProSport a încercat să descifreze enigma acestor milioane cheltuite de Dinamo, dar care nu se reflectă în performanţele clubului şi nici în situaţia financiară a jucătorilor şi angajaţilor.

Sursele contactate nu au putut oferi o explicaţie pentru acest nivel al cheltuielilor.

Totuşi, în anul calendaristic 2018 - mai ales în vară - la Dinamo au fost aduse câteva zeci de jucători, pentru mulţi dintre ei plătindu-se diverse comisioane. Alte câteva zeci au părăsit clubul, unora fiind nevoie să li se plătească mai multe salarii compensatorii.

Mai multe detalii despre aceste operaţiuni puteţi citi aici: https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/cifrele-delirului-dinamo-65-jucatori-veniti-55-jucatori-plecati-4-antrenori-schimbati-ultimul-an-0-puncte-golaveraj-0-7-aflata-ultimul-loc-plina-criza-manageriala-tehnica-lot-foarte-slab-echipa-ros-18244542

Negoiţă şi oamenii săi practică un control total asupra finanţelor la Dinamo. Clubul are o relaţie de afaceri foarte strânsă cu firmele patronului din umbră, către care – spun sursele ProSport – s-au plătit şi facturi în valoare totală de 1,5 milioane de euro pe an. Toate acţiunile clubului se fac la proprietăţile lui Negoiţă, tot către acesta merg şi chiriile plătite pentru birouri. De la Rin Grand Hotel se achiziţionau, anul trecut, şi alimentele pentru echipă, plătite de Dinamo la preţ de restaurant de 4 stele. Aşa se ajunsese ca gruparea “roş-albă” să plătească 90 de lei pe friptura de muşchi de vită.
Contractul a fost reziliat la sfârşitul lui 2018 de fostul preşedinte, Alexandru David, care a decis ca alimentele să fie cumpărate de la furnizori la un preţ normal, afirmă sursele ProSport.





sursa: www.prosport.ro

Comentarii