Cea mai mare pierdere nu e a unei simple partide, care ne afunda mai rau in clasament, ci a singurului profesionist al clubului, care - dupa spusele lui - s-a saturat sa-si citeasca schemele in presa inaintea meciurilor. Pe Dusan Uhrin rezultatele nu l-au avantajat, insa a aratat tuturor ca sub conducerea sa, Dinamo poate juca ofensiv, in limita jucatorilor pusi la dispozitie de conducere. In meciul de la Iasi pragmatismul a invins poezia, Rednic fiind artizanul acestui tip de joc in care obtine maximum de rezultat cu minimum de efort.
In mandatul lui Dusan Uhrin, Dinamo a jucat ofensiv, a practicat un fotbal cinstit, care de multe ori a fost pedepsit. El e inca o victima a slabului management, si se alatura unor nume precum Rednic sau Andone pe lista antrenorilor demisi de conducerea clubului pentru a abate atentia de la propria incompetenta. Nu Dusan Uhrin e vinovat, vinovata e calitatea slaba a jucatorilor, incapabili de gesturi tehnice care sa decida o partida.
Diferenta dintre cele doua echipe s-a numit Andrei Cristea, care primeste o pasa in careu venita din dreapta, face o pirueta si suteaza sec in coltul lung al portii lui Straton. Andrei, fost jucator al lui Dinamo, este tipul speculantului absolut, un jucator cu experienta, harnic, cu executii deosebite.
Este varful pe care Dinamo nu il mai are de mult timp, in meciul acesta Dusan Uhrin alegand chiar sa joace fara varf in prima repriza, din cauza calitatii slabe a atacantilor din lot. Tot Andrei Cristea a mai avut alte doua ocazii - la un contraatac - in minutul 43 - cand Breeveld profita de o gafa a lui Rauță si il lanseaza in adancime insa Straton reuseste sa-i respinga sutul, si apoi in minutul 75 cand reia din 4 metri pe langa poarta.
Perovic - singurul atacant care a mai miscat a avut 3 lovituri de cap periculoase in acest meci - in minutele 61, 78 si 94, toate fiind aparate de portar. Pe langa aceste ocazii a mai ratat si o interceptie a unei mingii cand aceasta s-a plimbat agonizant prin fata portii, la 1 metru de ea, fara sa fie cineva capabil sa o introduca in poarta.
In afara lui Perovic mai merita amintiti doar Fabbrini care mai intai a irosit niste pase spre Lukáš Skovajsa si apoi a inceput sa care mingiile spre atac. Sorescu a fugit si el tot terenul cu mingea la picior in minutul 83, sutand in portarul Rusu.
In aparare - cu exceptia lui Ricardo Grigore - toti au fost la pamant, cea mai definitorie faza fiind cea in care Popescu si-a legat sireturile timp de 1 minut intarziind repunerea mingii, in fluieraturile si huiduielile spectatorilor. Acelasi Popescu l-a scapat din marcaj pe Andrei Cristea la faza golului.
Straton - fiind titularizat dupa meciul din cupa, s-a remarcat prin cateva mingii aparate, precum si mici gafe - in una dintre ele nereusind sa boxeze mingea care plutea in aer, si fiind aproape sa ia gol din aceasta cauza.
La mijloc Fabbrini ar trebui reprofilat inchizator. Desi este laudat pentru tehnica sa, de cand a venit nu a inscris niciun gol, si are foarte putine realizari - ele fiind mai degraba de ordinul tehnic, floricelele si piruetele lui facand doar deliciul spectatorilor, dar fiind practic inutile in economia meciului. Rauță a alternat jocul bun cu fazele comice, iar Filip a ramas acelasi om rigid, incapabil de un control bun al mingii. Ca dovada, statistica suturilor pe poarta de la distanta a ramas aceeasi ca si in alte meciuri dupa plecarea lui Nistor - zero, cu exceptia golului lui Sin din meciul cu FCSB. La Dinamo nu mai exista oameni capabili sa suteze de la distanta.
Arbitrajul a fost echilibrat, cu exceptia unei faze in minutul 29 in care Lazar a fost oprit in careu cu mingea la picior in fata portarului pentru un offside imaginar, si un al doilea galben de care a fost iertat Breeveld in minutul 36, nu prea avem ce reprosa. Invers vorbind, la noi nu se pune problema sa primim penalty-uri inventate, cum primeste echipa regelui.
Una peste alta, Iasi-ul lui Rednic ne-a amintit de Dinamo din primavara anului trecut, de sub mandatul lui. O echipa economicoasa, pragmatica, chiar cinica. Rednic l-a batut pe Uhrin, fiind mai pragmatic si mai calculat si l-a convins sa plece, lasand corabia in deriva, pe mana unor marinari neexperimentati, lenesi si a unor conducatori iresponsabili.
Singura raza de speranta - prezenta seicului in Romania - e mult prea palida, Dinamo urmand sa se inhame sub conducerea unui antrenor neexperimentat - Mihalcea - la drum pentru evitarea retrogradarii si pentru Cupa Romaniei, asta in conditiile in care conducerea punea problema lipsei catorva sute de mii de euro pentru obtinerea licentei, si evident plata salariilor restante catre Dusan Uhrin.
Paharul lui Uhrin se umpluse, cu siguranta, din saptamana anterioara, cand Prunea a vrut sa-l demita, si n-a mers mai departe, stiuta fiind sustinerea suporterilor pentru Dusan. S-au incercat diverse metode de discreditare a lui, cehul insa si-a facut treaba mai departe, suportand cu stoicism toate tampeniile conducatorilor. Privind retrospectiv, Dinamo a pierdut un profesionist, si cumpanind un pic lucrurile, decat un antrenor fara experienta, precum Bratu sau Mihalcea, poate ar fi indicat, ca sa mai salvam ce se mai poate salva, sa fie numit un antrenor cu experienta - fie el si unul de casa. Altfel, ne trezim iar cu experimente nereusite si conducatori incapabili aruncand vina de la unul la altul la finalul campionatului. Intre timp probabil or sa inceapa peste cateva zile mizeriile aruncate pe seama lui Dusan Uhrin, ca sa fim siguri ca nu-l mai iau nici altii dupa noi.
Sursa foto: www.digisport.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu