Ultima Postare

Breaking News: Așteptarea a luat sfârșit! Anunț crucial pentru dinamoviști

  sursa foto|:  GSP.ro Favoritul principal pentru câștigarea licitației legate de construcția arenei „Dinamo” este o companie  care nu a realizat până acum stadioane în România. Firma Bog’Art, cunoscută pentru construirea  noului sediu al SPP și reabilitarea clădirii Poliției Capitalei, se află în top 5 al celor mai mari companii de construcții din țară. Aceasta are cele mai mari șanse să obțină contractul în valoare de 118 milioane de euro pentru noul  stadion din Ștefan cel Mare. Decizia finală privind câștigătorul este așteptată până la sfârșitul săptămânii, urmând o perioadă de 10 zile pentru eventuale contestații. Decizia privind câștigătorul licitației pentru arena „Dinamo” este așteptată să fie luată de CNI până la  sfârșitul acestei săptămâni. În competiție au rămas șase asocieri, iar, conform surselor GSP , favorita este o companie care ar urma să construiască pentru prima dată un stadion. Este vorba despre firma Bog’Art, ca...

Post Top Ad






România a urcat în Top 10 pe națiuni în handbalul masculin! Dinamo a avut o contribuție majoră



România a urcat în Top 10 pe națiuni în handbalul masculin! Dinamo a avut o contribuție majoră
sursa foto: gsp.ro


România a urcat în Top 10 pe națiuni în handbalul masculin! Dinamo a avut o contribuție majoră

sursa foto: prosport.ro




România a urcat pe locul 10 pe națiuni în handbalul masculin, după rezultatele înregistrate în principal de Dinamo în ultimii 2 ani în Liga Campionilor. Liga Zimbrilor va fi prima sub linia locurilor care duc direct în Liga Campionilor în 2021, dar are șanse mari să aibă echipă din 2022, fără a mai depinde de wildcard-uri. Sigur, rezultatele pe care le vor obține Dinamo, Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța în acest sezon al Europa League vor avea importanța lor, atât pe termen scurt, dar și mediu.


România a urcat în Top 10 pe națiuni în handbalul masculin, înregistrând cea mai spectaculoasă creștere


Federația Portugheză de Handbal a publicat miercuri în premieră Rankingul pentru sezonul 2021-2022, pe baza căruia se va face distribuția locurilor în cupele europene. Lusitanii au remarcat faptul că au urcat de pe locul 9 pe 8, fapt care le garantează cel puțin o echipă și în viitorul sezon al Ligii Campionilor. Cea mai spectaculoasă urcare în ierarhie a înregistrat-o însă România! Liga Zimbrilor a urcat de pe locul 13 până pe 10.


După reformarea cupelor europene, Ranking-ul care dă calificarea în Liga Campionilor și Europa League se determină pe baza rezultatelor obținute doar în aceste competiții. Dinamo a avut o contribuție majoră la acest punctaj după parcursul din ultimii 2 ani în Liga Campionilor, când a ajuns în play-off, respectiv optimile de finală. În ultima ediție a adunat chiar 21 de puncte, fiind singura echipă neînvinsă în momentul întreruperii competiției. Trebuie să spunem că un aport la punctajul de 44,67 puncte, chiar dacă este mult mai mic, l-a adus și HC Dobrogea Sud Constanța, după parcursul din sezonul 2018-2019 până în grupele Cupei EHF (redenumită Europa League). Acel punctaj a făcut posibil ca România să urce peste Belarus și Slovenia, aflate destul de aproape ca punctaj.


Locul 10 nu este suficient pentru a avea garantat un loc în Liga Campionilor. Conform regulanetului EHF, doar primele nouă națiuni beneficiază de acest privilegiu. Grila pentru această competiție se completează cu șase wildcard-uri, un loc fiind rezervat națiunii cel mai bine clasată în Europa League. Nu putem însă să nu remarcăm faptul că sezonul 2017-2018 (primul din cele trei pe baza căruia s-a definitivat punctajul) a fost foarte slab pentru România. Dinamo a obținut doar două puncte în Liga Campionilor, iar în Cupa EHF nu a ajuns nimeni în faza grupelor. În respectivul sezon, trupa din Ștefan cel Mare a avut probleme interne (în mandatul Lilianei Gafencu), acest lucru s-a răsfrânt asupra echipei, rezultatele fiind cele care au vorbit: 2 puncte în Liga Campionilor și locul 7 în Liga Zimbrilor. După ce George Cosac a revenit la conducere, Dinamo și-a salvat sezonul prin câștigarea titlului.


Ceea ce vrem însă să scoatem în evidență este însă faptul că sezonul 2017-2018 nu va mai fi parte din ecuație atunci când se va calcula Ranking-ul pentru ediția 2022-2023. În acest caz, România va avea șanse mari să urce pe locul 9 – unul de Liga Campionilor -, având în vedere că este foarte aproape de Croația. Sigur, vor conta și rezultatele din acest sezon, dar Dinamo poate strânge puncte bune în Europa League. HC Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda pot la rândul lor să pună urmărul la ascensiunea României spre un loc în Liga Campionilor, mai ales că au un prim tur accesibil. Este adevărat, dacă ajunge pe locul 9, Liga Zimbrilor nu va mai intra cu echipa în a treia competiție ca valoare – Cupa EHF (fostă Challenge Cup), pe care a dominat-o alături de Portugalia în ultimii 15 ani. Pe lângă locul de Liga Campionilor va mai câștiga încă o poziție în Europa League și va fi la aceeași masă, practic, cu cele mai importante națiuni la masculin, așa cum este cazul de ani buni la feminin. Asta la nivel de cluburi.


Daniel Georgescu: „Mi-aș dori ca și federația să analizeze și să tragă concluziile necesare după acest salt”


„Este un salt uriaș al handbalului masculin românesc. Din păcate nu suntem pe 9, loc care ți-ar acorda automat participarea în Liga Campionilor în sezonul următor, dar acest loc 10 sper să oblige EHF să analizeze mult mai profund acordarea wild-cardurilor pentru sezonul următor.
Au fost două sezoane perfecte pentru campioana României, care a punctat exemplar, dar care, din păcate, a avut și un sezon dezamăgitor acum 3 ani.


Mi-aș dori ca și federația să analizeze și să tragă concluziile necesare după acest salt. Să încerce să vină în ajutorarea echipelor de club și nu în obstrucționarea. În rest, handbalul masculin la nivel de club trebuie să muncească și să reușească să ajungă pe locul 9, pentru a fi sigur că nici un criteriu nu mai poate da la o parte o echipa romanească, de a fi acolo la masa bogaților! Îi doresc federației să încerce să aibă un dialog mult mai des cu echipele de club, cu cei care vor să facă într-adevăr performanță, pentru că, cel puțin în ultima perioadă, cluburile prin reprezentanții lor au dovedit că poate exista un dialog civilizat și un dialog care duce la idei constructive în folosul viitorului handbalului românesc”, ne-a declarat Daniel Georgescu, fostul vicepreședinte al FR de Handbal, cu un aport important în ultimii ani la rezultatele echipei Dinamo.




sursa: prosport.ro



Comentarii