Pe Wikipedia în spațiul acordat clubului Dinamo în dreptul finanţatorului scrie Benel Internaţional SA. Ce mai, o Enciclopedie de Bucurie că nu mai scrie acolo Ionuţ Negoiţă sau după alte variante "Cuminţenia Pământului".
Partea și mai frumoasă e că atunci când scrii Dinamo pe Google și dai click, pentru mine e o plăcere, m- am reînsetat de Dinamo.
Așa cum eram pe vremuri atunci când nu aveam unde să văd meciurile câinilor și stăteam cu timpanul pe difuzorul radioului la Fotbal minut cu minut, așteptând legătura trimisului Radio România după anunțul din studio al crainicului: "minutul și scorul în Ștefan cel Mare!" Acea emisiune radio de fapt nu era Fotbal minut cu minut, ci Inimă minut cu minut.
Bucuria, curiozitatea, entuziasmul ni se trag de la perioada asta când ard site-urile de click-uri dinamoviste, căci lista de achiziții e generoasă și pare a arăta bine: Vlad Achim, Janusz Gol, Adam Nemec, Isma Lopez, Alexander David Gonzales și Borja Valle Balanga.
Mai nou se vorbește de transferul unui jucător spaniol de bandă stângă (26 de ani) trecut şi pe la Barcelona, cu 24 de apariții în Liga BBVA, pe numele său Juan Camora, aflat acum sub contract cu echipa poloneză Jagiellonia. După Molinero prima amprentă genetică spaniolă din Ștefan cel Mare acum vom fi ca și colonizaţi după ce am fost cumpărați, iar asta nu e rău, mai ales că îl avem pe Guriţă omul crescut ca fotbalist în România și călit în Primera.
Pe mine personal încă mă bântuie ultimii 7 ani, mă bântuie chiar și această cifră 7.
7 ani e intervalul cel mai frecvent în istoria lui Dinamo în care nu s-a luat campionatul și asta chiar de la început; infiinţaţi în 1948, iar la 7 ani, în 1955, am luat primul titlu.
E valabil chiar și pentru ultima decadă a anilor 80, când Lucescu a rupt blestemul, luând campionatul cu acea senzațională echipă din 1990.
Imediat a venit un nou an competițional sterp, iar după sezonul de excepție '91-'92, când nu am pierdut nici un meci din cele 34 sub regimul dictatorial Halagian și regia olandezului Rinus Israel, până în '99-2000, iar am fost în totală penurie de trofee.
A venit apoi și supraera Borcea-Badea-Turcu &Co, urmată de alt ciclu de 7 ani de chin sub pecetea de la Rin. Exact ca bateriile acelea 777 și să nu uităm că și numele echipei are o etimologie din "câmpul electric": 'Dinam'-o, acel dispozitiv care ataşat de janta bicicletei aprinde farurile, te orbesc și nu mai vezi decât Dinamo.
Se vorbește acum de "Era Spaniolă", una sperăm noi mai bună decât 2000-2012, iar începutul promite și e bine că se mai poate vorbi azi de un început. Trăiască Primera Division, Liga BBVA, cum s-o numi, dar mai ales Trăiască Dinamo !!!
Apropo și întorcându-ne din nou la această coincidență/ciudățenie- 7 (şapte)-chiar și "Spurcaţii au un 7 în anul înființării, chiar și cel numit Marius Lăcătuș a fost purtătorul unui tricou cu acest număr. Mai mult decât atât, poate cel mai bun jucător din ultimele 2 decenii care a îmbrăcat tricoul alb roșu cu numărul 7 a fost cel supranumit "Cap de zmeu" , Cătălin Munteanu și el cu un trecut contaminat.
Situația a făcut ca după 70 de ani de FC Dinamo București era să se vorbească despre un full stop, un faliment de răsunet sau, cu nimic mai dezastruos, era să nu se mai poată vorbi acum despre al 71-lea sezon consecutiv în Liga 1 a lui Dinamo.
După 2012 am mai pus în vitrină doar acea necăjită Cupă a Ligii, am scos un loc 4 cu Rednic și un loc 3 cu Cosmin Contra. În cel din urmă ne și stau speranțele; în Contra, Cortacero, PCH, noi și care or mai fi, pentru că atunci când vorbești despre Dinamo, vorbești de spre acest Tot, despre un Tot care face orice ca să se vorbească la prezent despre acest brand, iar pentru asta nu numai cordul, ci și cardul dă dragostea. Nu degeaba filmul care urmează a fi turnat și care va reproduce celebra farsă Doar Dinamo București(17.08.2016) se numește "Prima oară-i gratis" pentru că a doua oară nu a mai fost și am salvat clubul, însă până una alta să stăm de 6 că 7 nu ne priește, iar noi suntem Tot și Dinamo Totul!
Articol scris de: Constantin Vlădeanu
sursa foto: gsp.ro
Comentarii
Trimiteți un comentariu