„Atâția ani am fost câinii roșii și așa trebuie să rămânem!”
Fost căpitan într-o vreme în care Dinamo se lupta pentru trofee și prezențe în cupele europene, în antiteză cu situația de astăzi, Giani Kiriță a subliniat că Dinamo trebuie să aibă în noua stemă elemente de legătură cu istoria, iar cei doi câini sunt indispensabili acestui aspect;
Giani Kiriță a evoluat în „Ștefan cel Mare” în perioada 1997-2003, timp în care a adunat 147 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, două medalii de campion în 2000 și 2002, precum și 3 Cupe ale României.
"E nevoie de o soluție legată de cei doi câini. De atâția ani de zile am fost „câinii roșii” și e normal să rămânem tot așa. Totuși, de aproape 20 de ani, având sigla cu cei doi câini, eu spun că trebuie să găsim o soluție cu câinii prezenți în stemă.”
Mai poate fi asociat Dinamo cu istoria de peste 70 de ani dacă nu mai există câinii în stemă?) Suporterii, în primul rând, au multe cântece cu „câinii roșii”. Eu, când am ajuns la Dinamo, educația era în felul următor: trebuie să acționăm ca niște câini, în haită. Ăsta e conceptul. Nu prea-l văd fără emblemă. Câinii sunt răi, mai ales când ai rezultate, te identifici foarte bine, cum eram noi „câini turbați” când intram pe teren. Lumea ne asocia cu răutatea. Mi-ar părea rău să dispară câinii de pe emblemă, s-ar pierde foarte multe.”
Se dorește ca DinamoWin să fie un jucător de bază pentru Dinamo în viitor. Este propriul marketplace al echipei. Dai bani pentru echipă, 50% din comisionul de vânzare și, totodată, îți cumperi și ce ai nevoie în casă. Suntem la început. Eu fac legătura dintre suporteri și acest proiect. Dacă n-aș fi crezut, nu m-aș fi implicat. Pe mine mă interesează să aducem bani pentru echipă, să cumpărăm jucători de valoare sau să-i creștem pe cei din propria curte.”
Toate sumele sunt transparente pe platformă. Fiind la început, vânzările nu sunt foarte mari. Vrem ca acest proiect să ajungă la suporteri. Pe 29-30 vom fi la Bistrița, pentru un meci al fostelor legende, Florin Prunea, Ionel Dănciulescu. Lumea trebuie să audă de acest proiect, pentru binele lui Dinamo. Platforma oferă suporterilor cei mai fideli, conform unui index prezent pe site, diverse premii. Îți oferă șansa să mergi cu mine sau o altă fostă glorie la un meci al unor echipe precum Barcelona, Real Madrid sau Liverpool. Până acum, am fost pe 4 stadioane, iar suporterii au fost mulțumiți,” potrivit Playsport.ro
La începutul acestei săptămâni, Dinamo, trupa antrenată de Dusan Uhrin jr, a fost notificată, de către ACS FC Dinamo București, societatea lui Nicolae Badea, că nu mai poate folosi sigla echipei în scop comercial. Astfel, printr-un comunicat de presă disponibil pe Internet, formația din „Ștefan cel Mare” a anunțat că, de sezonul viitor, își va schimba sigla actuală, pe care o are din 2004;
Acum șeful de la Computerland îi poate lăsa pe roș-albi și fără nocturna de la baza de pregătire de la Săftica, dar și fără stația de amplificare de la stadionul din Ștefan cel Mare, potrivit playsport.ro
Nicolae Badea poate lăsa Dinamo fără nocturnă la Săftica și fără muzică la meciuri oricând dorește, Aceste dezvăluiri au fost făcute de Cătălin Mureșanu.
Nicolae Badea, prin Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo București, care deține în continuare 7% din acțiunile SC Dinamo 1948, care administrează clubul din Liga 1, este proprietarul instalației de nocturnă de la Săftica. Dar și al stației de amplificare de pe stadionul din Ștefan cel Mare.
Astfel că Badea îi poate lăsa oricând dorește pe dinamoviști fără lumină. La propriu. Dar și fără muzica dinaintea, de la pauza și de la finalul meciurilor din Ștefan cel Mare. Și sunt șanse destul de mari ca omul de afaceri să își dorească să facă acest lucru în scurt timp.
Asta pentru că, după cum explică același Cătălin Mureșanu, el este într-un război tacit cu actuala conducere a lui Dinamo și cu liderii programului DDB. Totul a pornit din momentul în care Iuliu Mureșan l-a demis pe Mircea Rednic, omul de încredere al lui Badea. Iar liderii suporterilor nu au făcut nimic pentru a împiedica acest lucru.
Comentarii
Trimiteți un comentariu