Ultima Postare

Breaking News: Așteptarea a luat sfârșit! Anunț crucial pentru dinamoviști

  sursa foto|:  GSP.ro Favoritul principal pentru câștigarea licitației legate de construcția arenei „Dinamo” este o companie  care nu a realizat până acum stadioane în România. Firma Bog’Art, cunoscută pentru construirea  noului sediu al SPP și reabilitarea clădirii Poliției Capitalei, se află în top 5 al celor mai mari companii de construcții din țară. Aceasta are cele mai mari șanse să obțină contractul în valoare de 118 milioane de euro pentru noul  stadion din Ștefan cel Mare. Decizia finală privind câștigătorul este așteptată până la sfârșitul săptămânii, urmând o perioadă de 10 zile pentru eventuale contestații. Decizia privind câștigătorul licitației pentru arena „Dinamo” este așteptată să fie luată de CNI până la  sfârșitul acestei săptămâni. În competiție au rămas șase asocieri, iar, conform surselor GSP , favorita este o companie care ar urma să construiască pentru prima dată un stadion. Este vorba despre firma Bog’Art, ca...

Post Top Ad






O veste bună pentru suflarea dinamovistă, dar și o posibilă veste proastă

 

         

Foto: Sport Pictures


Miercuri, 13 martie, Comisia de Disciplină a FRF va analiza două cazuri importante: posibilele

v

 închideri ale stadionului pentru echipele Dinamo și Rapid, în urma incidentelor din ultima etapă a sezonului regulat.

Rapid și Dinamo sunt în pericol să dispute cel puțin un meci pe teren propriu fără susținerea

 suporterilor, în urma evenimentelor petrecute în ultima rundă a Superligii, în meciurile contra FCSB și, respectiv, UTA.

Jandarmeria a fost cea care a făcut sesizarea către FRF și LPF, în speranța că cele două cluburi vor fi sancționate pentru comportamentul fanilor lor.

”Ideal ar fi ca sancțiunile să vin fix împotriva celor care încalcă legea

”Jandarmeria este pusă să asigure ordinea publică, deci inclusiv la astfel de evenimente sportive. Ăsta este scopul său și asta trebuie să facă. Nu să ceară închiderea completă a evenimentelor.

Ideal ar fi ca sancțiunile să vină fix împotriva celor care încalcă legea. Spre asta trebuie să tindem, nu

 să-i băgăm la pachet pe toți oamenii pentru că majoritatea lor respectă legile și regulile”, a dezvăluit o sursă din cadrul Jandarmeriei, conform Digi Sport.

Conform afirmațiilor lui Alexandru Iacob, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, cele două cazuri vor fi supuse judecății la FRF și LPF.

Jandarmeria confirmă faptul că va sesiza cele două foruri (n.r. FRF și LPF) cu privire la ultimele incidente”.

Există posibilitatea ca Dinamo să fie sancționată cu închiderea stadionului, după confruntările violente dintre suporterii echipei și cei ai adversarilor, atât pe terenul de joc, cât și în afara sa. De asemenea, galeria UTA a fost însoțită la meci de suporterii de la CSA Steaua.

La data de 28 iunie 2021, Dinamo a intrat pentru a doua oară în insolvență în istoria clubului, ca urmare

 a acumulării de datorii în valoare de șapte milioane de euro. După aprobarea planului de reorganizare,

 suma a fost redusă la 900 de mii de euro, iar echipa "Câinii Roșii" se pregătește acum să iasă din această situație. Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar de la Dinamo, a explicat că există șanse foarte mari ca formația din "Ștefan cel Mare" să iasă din insolvență, cel mai probabil în luna iunie.


Cu toate acestea, Dinamo se confruntă și cu un obstacol în calea ieșirii din insolvență, și anume un litigiu cu Mircea Rednic, care a solicitat 32 de mii de euro pentru perioada în care a antrenat 


”E un deziderat, e evident că am mai discutat. Mai sunt mici reglaje care trebuie făcute, astfel încât să se îndeplinească toate condițiile. Încă nu am vorbit cu acționarii, cu managementul, dar asta a fost gândirea încă de când s-a votat modificarea planului de reorganizare.

E o așteptare realistă să ieșim până în iunie, bineînțeles, depinde de acționari. Este fezabil, dar mai

 avem un litigiu pe rol cu domnul Rednic, de 32 de mii de euro. Este vorba de o sumă solicitată pentru o

 perioadă după ce s-a încheiat relația contractuală. La acea vreme, am desfăcut contractul pentru neîndeplinirea unor obiective. În luna aprilie e termenul. Nu e o sumă foarte mare, dar depindem de rezolvarea acestei situații pentru a ieși din insolvență.


În discuțiile noastre nu s-a pus problema, dar societatea a satisfăcut cerințele planului de reorganizare și 

nu ar mai avea rost să rămânem în insolvență. Mi se pare normal ca societatea să iasă din insolvență dacă am rezolvat problemele.

Vorbiți despre jucarea în cupele europene în sezonul 2025-2026. Mi-e teamă că lucrul ăsta ar trebui făcut până pe 31 mai. Îmi amintesc că în cazul CFR-ului a fost o presiune să se iasă până pe 31 mai pentru a juca în cupele europene. Nu e simplu să ieși, sunt tot felul de raportări”, a spus Răzvan Zăvăleanu la emisiunea Fotbal Club.




Comentarii