Ultima Postare

Cascadă de probleme la Dinamo!

  sursa foto: GSP - Cristi Prreda Cătălin Cîrjan, mijlocașul central în vârstă de 21 de ani de la Dinamo, a părăsit cantonamentul echipei  naționale U21 din cauza unei accidentări suferite în meciul contra Farului, care s-a încheiat cu scorul de 1-1 în campionatul intern. Cîrjan a fost nevoit să iasă de pe teren în timpul partidei cu Farul Constanța, scor 1-1, din etapa a 12-a a  SuperLigii. Jucătorul a recunoscut că se confruntă cu probleme musculare și spera să fie disponibil atât pentru echipa națională, cât și pentru derby-ul cu FCSB. Federația Română de Fotbal a confirmat că Daniel Pancu nu se va putea baza în această lună pe fostul  fotbalist de la Arsenal și Rapid, Cătălin Cîrjan, care a părăsit cantonamentul echipei U21. ”În urma investigațiilor efectuate la intrarea în cantonament, s-a stabilit că jucătorul celor de la Dinamo,  Cătălin Cîrjan, ieșit accidentat în partida din campionat, nu poate fi recuperat în timp util pentru cele  două meciuri ale

Post Top Ad






Flash news: Dinamo vrea să dea lovitura, dar riscă să repete aceeași greșeală de anul trecut!

 

Fot. Marco Iacobucci Epp / Shutterstock



Dinamo dorește să facă o mutare spectaculoasă pe piața transferurilor din Superligă și se află în discuții

 pentru a aduce un jucător pentru care Lazio a plătit 7.500.000 de euro clubului Betis Sevilla.

 Reprezentanții echipei „câinilor roșii” sunt în negocieri avansate cu Riza Durmisi, un fundaș stânga

 care este liber de contract după despărțirea de LKS Lodz din Polonia. Dinamo speră să-l înregimenteze pe Durmisi, un fotbalist cu experiență la Lazio și Betis.

Conducerea din Ștefan cel Mare este presată să întărească lotul subțire pregătit de Zeljko Kopic. Deși

 au menționat că sunt în căutarea unui fundaș central și a unui atacant, una dintre țintele clubului pare să fie un fundaș stânga, poziție ocupată momentan de Raul Opruț și Costin Amzăr.

Riza Durmisi ar fi în discuții avansate cu Dinamo. Jucătorul danez, în vârstă de 30 de ani, este liber de contract după ce, la începutul acestei veri, și-a încheiat colaborarea cu echipa poloneză LKS Lodz.

Se pare că acesta este fotbalistul la care făcea referire administratorul special, Andrei Nicolescu, după egalul cu FC Botoșani din Superligă.

Potrivit iAMsport.ro, clubul din Ștefan cel Mare poartă negocieri intense cu Riza Durmisi pentru postul

 de fundaș stânga, unde Raul Opruț, împrumutat de la Kortrijk, a fost titular, iar Costin Amzăr a fost folosit doar ocazional.

CV-ul lui Riza Durmisi este unul impresionant. A început să joace fotbal la academia clubului Brondby,

 unde și-a făcut debutul în fotbalul profesionist. După trei sezoane, a făcut pasul către Betis Sevilla, într-un campionat considerabil mai puternic.

După doi ani petrecuți în Spania, a fost transferat la Lazio pentru suma de 7,5 milioane de euro. Totuși, Durmisi nu a reușit să se adapteze complet cerințelor echipei din Roma, jucând doar 19 meciuri. În următoarea perioadă, a fost împrumutat la echipe precum Nice, Salernitana, Sparta Rotterdam, Leganes și Tenerife. În cele din urmă, anul trecut, Lazio a renunțat definitiv la el.


În sezonul trecut, Durmisi a jucat în 11 meciuri de campionat pentru LKS Lodz, ultima sa apariție oficială fiind în partida Piast – Lodz 4-0, din data de 10 mai.

Vocea suporterului dinamovist: Nu v-ați învățat din campionatul trecut, când am terminat în genunchi, că posturile

 de fundaș stânga și dreapta trebuie să fie ocupate de jucători cu o anumită înălțime, pentru a evita

 situații în care mingea trece peste ei, așa cum s-a întâmplat anul trecut cu Amzar și Moura. Practic, sezonul trecut, toți adversarii  fie de pe partea dreaptă,

fie de pe partea stângă, trimiteau mingea pe partea opusă, iar extremele noastre, neavând un fizic mai

 impunător, erau dominate aerian sau pur și simplu fizic. Erau foarte ușor dați la o parte umăr la umăr,

 fără ca să se comită vreun fault, fiind scoși de pe traiectoria mingii, iar adversarii fie șutau din acea poziție, după ce câștigau duelurile, fie recentrau în careu. Așa ne-am luat nenumărate goluri în campionatul trecut, și se pare că nici asta nu a fost suficient ca să realizați ce greșeli s-au făcut, dacă vreți să transferați acum un fotbalist de 1,68 m. Dacă sezonul acesta nu s-a mai întâmplat la fel ca în campionatul trecut, este pentru că ai un Opruț de 1,84 m, care se impune în fața oricui, și un Maxime Sivis de 1,80 m. Nu am pretenția să nu greșiți niciodată, dar am pretenția să nu mai repetați greșelile din campionatele trecute.








Comentarii